Biobrædnstof info
Skrevet af Admin d. 15-09-2006 01:13

 Biobrædnstof info 
 Forklaring/betydningen.
Læs mere om eks. Bio-ethanol (1 & 2 generation), Bio 95, E85, Biobrændsel......Biobrændsel.
Er biologisk brændsel, f.eks. træ, flis, halm, biogas, etanol eller rapsolie, der bla. kan anvendes til transport, opvarmning eller el-fremstilling.
Tilbage

Biodiesel.
Raps Methyl Ester (RME), er planteolie som fysisk minder så meget om fossilt diesel, at den vil kunne anvendes i dieselmotorer uden ombygning. Biodiesel er meget aggressivt for bla. pakninger og brændstofslanger. Så forhør dig om din bil er forberedt for biodiesel.
Tilbage

Bioethanol.
Eller sprit/alkohol, tilsættes benzin for at reducere bilernes drivhusgas Co2, som mistænkes for at forvanle vinter til forår.
Man kan fremstiller bio-ethanol af bl.a. plante- eller træaffald ved hjælp af vedvarende energikilder som sol- bølge- eller vindkraft. På den måde vil bioethanolen være Co2 neutralt og derved hjælpe mod den globale opvarmning. Alle biler kan køre på Bio95 (5 % bioethanol).
Tilpasset den 24.2.07
Tilbage

Bioethanol (1. generation)

Kan fremstilles af sukkerholdige planter (sukkerroer, sukkerrør og korn). For at producere ethanol, kræves en gæringsprocess, så derfor koges og hakkes de sukkerholdige planter, så plantefibrene nedbrydes. Herefter tilsættes vand og gær, der står for den egentlige produktion af ethanol. Når alkoholprocenten når omkring 12, dræbes gærcellerne og væsken destilleres.
Tilbage

Bioethanol (2. generation)
Produceres af cellulosen (og evt. sukker) i planter; f.eks. halm og majsstænger - eller andre restprodukter. På nuværende tidspunkt (juni 2006) produceres 2. generations bio-ethanol ikke på kommerciel basis.
Tilbage

Bio95 er en 95 oktan benzin som indeholder 5% ren bioethanol.
Man har mulighed for at tanke Bio95 på statoil tankstationer.
Læs mere om Bio95 på
www.statoil.dk
Tilpasset den 23.1.07
Tilbage

E 85 er et brændstof, som består af 85 % etanol og 15 % benzin.
Motoren skal være tilpasset hertil, da spritten virker udtørrende og har en anden forbrænding-proces. Svenskerne har fritaget E85 for energiafgift og det er muligt at tanke på over 300 tankstationer. I Danmark har vi pt. ikke en eneste tankstation med E85.  Tilpasset den 24.2.07
Tilbage

E 100 er et brændstof, som består af 100 % etanol. Brasilianerne har i mange år benyttet E85 og sågar E100.
Tilbage

Flexifuel er biler med en motor, der kan tage op til 85 % bioethanol.
TilbageEr der noget der mangler ?
Skriv en kommentar.