Brintbil krydser Danmark uden stop som første elbil nogensinde. 12.05.11
Skrevet af Admin d. 12-05-2011 09:07

En hurtig optankning af brint på 3 minutter ved en tankstation i Holstebro, og så af sted til København – 340 kilometer på elektricitet uden stop eller optankning. Ankomst til København 4 timer senere, stadig med rigelig af kilometer tilbage i tanken. Turen blev gjort i den seneste brintbil fra Hyundai/KIA, Tucson ix35, en SUV med en rækkevidde sammenlignelig med benzin og samme hurtige optankning, men vel at mærke stadig 100% elektrisk og 0%  forurening. Bilerne fremvises i København i dag hvor en hensigtserklæring om brintbiler underskrives mellem Danmark og Hyundai/KIA i overværelse af den Koreanske Præsident og Statsministeren.

Se Youtube video fra turen tværs over Danmark:
(Hydrogen car crosses Denmark as the first electric car ever)

Kilde: HydrogenLink
Udvidet nyhedstekst

PRESSEMEDDELSELSE | 12. Maj, 2011, Danmark http://www.hydrogenlink.net
 

Brintbil  krydser  Danmark  uden  stop  som  første  elbil nogensinde – oplev bilen i København.

En hurtig optankning af brint på 3 minutter ved en tankstation i Holstebro, og så af sted  til  København  –  340  kilometer  på  elektricitet  uden  stop  eller optankning.
Ankomst  til København 4  timer  senere,  stadig med  rigelig af kilometer  tilbage  i
tanken. Turen blev gjort  i den seneste brintbil  fra Hyundai/KIA, Tucson  ix35, en
SUV  med  en  rækkevidde  sammenlignelig  med  benzin  og  samme  hurtige
optankning, men vel at mærke stadig 100% elektrisk og 0%    forurening. Bilerne
fremvises i København i dag hvor en hensigtserklæring om brintbiler underskrives
mellem Danmark  og Hyundai/KIA  i  overværelse  af  den Koreanske Præsident  og Statsministeren.
 
I takt med at olie som brændstof til vores biler bliver mere og mere begrænset og kostbar, er det afgørende at sikre et væld af supplerende alternativer. 
 
Hybridisering af benzin og diesel biler kan øge energieffektiviteten og biobrændstoffer kan supplere med vedvarende energi allerede i dag. Elektrisk transport er også nødvendig, for på sigt, at sikre den  fortsatte  frihed til ubegrænset transport uden afhængighed af begrænsede
energiressourcer.
 
Afgørende  for  fuld  udbredelse  af  elektrisk  transport  er  at  kunne  levere  samme  behagelig transport  som  fossile  brændstoffer;  dvs.  hurtig  optankning,  lang  rækkevidde  og  samme kraftfulde og rummelige biler som  i dag. Turen tværs over Danmark på brint viser at netop
dette er muligt.
 
Efter mange  års  udvikling  er  brintbiler  tæt  på  en mulig markedsintroduktion  omkring  år 2015. Bilerne  har  en  rækkevidde  sammenlignelig med  benzin,  en  energiudnyttelse  som  er dobbelt så god. Optankningen af brint er standardiseret og sker lige så hurtig som benzin og diesel i dag.
 
Næste skridt er reduktion af omkostningerne ved at bringe  flere biler på gaden og udbrede antallet af brint tankstationer frem mod 2015.
 
Først skridt tages i dag i København hvor en hensigtserklæring underskrives mellem Danske aktører  og  bilproducenten  Hyundai/KIA,  om  netop  udbredelse  af  brint  til  transport Danmark såvel som Korea.
 
Oplev  selv  bilerne  på  Rådhuspladsen  i  dag  fra  kl.  16:30  eller  i  løbet  af den  næste  tid  i Danmark.