Forsiden · Søg · Formål · Kontakt · Ophavsret · Ansvar
Menu
Nyhedsoversigt
Artikler
FAQ / OSS
Bio-Ethanol
Bio-Diesel
Rapsolie
Fritureolie
Info
Min BioBil
Bio-Brændstof
Drivhuseffekt
Salg af Biobrændstof
Når du skal købe bil
Andet
Forum/Debat
Afhentnings fritureolie
Tak til, links
Log ind
Brugernavn

KodeordGlemt dit kodeord?
Blandet links
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Bekæmp SPAM - (Åbner nyt vindue)

Join the FON movement! - (Åbner nyt vindue)

Firefox - Web browser - (Åbner nyt vindue)

Nyager skole B. klassen fra 1981 - (Åbner nyt vindue)

Etablering af stort ethanolanlæg i fare
 Etablering af stort ethanolanlæg i fare. 

Af Flemming Kjærsdam
fkd@erhvervsbladet.dk


Biobrændstof. Danisco vil etablere produktion af ethanol, hvis politikerne på Christiansborg træffer beslutning om tvungen tilsætning af ethanol i benzinen. - Vi gør det kun, hvis der er et hjemmemarked, siger underdirektør Michael Persson, Danisco

Danisco er i fuld gang med at undersøge etablering af produktion af bioethanol på virksomhedens eksisterende sukkerfabrik i Nakskov.

Planerne omfatter et anlæg, der årligt kan producere 100 mio. liter ethanol, der af underdirektør Michael Persson, Danisco, betegnes som et anlæg i mellemstørrelsen.

- Det er kun interessant for os at etablere produktionen, hvis der er et hjemmemarked for afsætning af ethanolen. Det kræver en politisk beslutning om tvungen tilsætning af ethanolen eller andre tiltag, der sikrer et lokalt marked, siger Michael Persson.

Benzin, der tilsættes bio-ethanol, udleder mindre CO2 end almindelig benzin. Ifølge et EU-direktiv om biobrændstof er kravet, at transportsektoren skal bruge mindst to procent bio-ethanol i 2005 og mindst 5,75 procent i 2010 for at mindske udledningen af CO2. Regeringen har på nuværende tidspunkt ikke fulgt anvisningerne i EU-direktivet.

- Vi gør det kun, hvis et flertal på Christiansborg beslutter sig for, at der skal tilsættes en vis procentdel ethanol i benzinen, så vi kan være sikre på, at der er et hjemmemarked. Det er ikke interessant for os at basere en produktion på eksport til Tyskland eller Sverige for så ville det være mere fordelagtigt at placere produktionen der, siger Michael Persson.

Planerne om etablering af ethanolproduktion på sukkerfabrikken i Nakskov er så langt fremme, at virksomheden har søgt om en VVM-redegørelse hos Storstrøms amt.

De 100 mio. liter ethanol, som der er søgt om, svarer til omkring to procent af det årlige benzinforbrug i Danmark.

Roer og hvede
Hvis virksomheden beslutter sig for at etablere ethanolproduktionen, vil der både være produktion af sukker og bioethanol på fabrikken. Virksomheden vil basere produktionen af bioethanol på en kombination af roer og hvede.

Fra september til december er det sæson for roer, og i den periode vil ethanolen produceres af roer og resten af året vil Danisco så supplere med hvede som råmateriale til ethanolproduktionen.

Lagt på
http://erhvervsbladet.dk fredag 25. august 2006 kl. 01.00>

Community

Reklame

Bliv medlem af
BioBil
Community

Nyeste emne
Læs inden du bruger denne tråd.
Filtrering. Hvordan gør man ?
Hjælp til ombygning
Køb ny miljørigtig bil, men hvilken.
Citroën C3 1,4 HDI
Powered by PHP-Fusion © 2003-2007 - All content copyright their respective owners.